Tartalomjegyzék
A hagymakrémleves egy igazán zsenge tavaszi leves, mely rendkívül egyszerűen elkészíthető. A krémlevesek egyébként is egyre népszerűbbek az utóbbi években, akár gyümölcsök, akár zöldségek esetében. Nincs ez máshogy a hagymával sem. A tavasz egyik nagyon várt népszerű zöldsége a friss, zsenge hónapos retek és az újhagyma. Ebben az időszakban már nagyon ki vagyunk éhezve a friss zöldségek ízére. Ez a könnyed leves pontosan ezt hozza el hozzánk, ha elkészítjük. A hagyma ráadásul nagyon egészséges, a magyaros konyha egyik fő alapanyaga a fokhagymával, krumplival, paprikával, paradicsommal együtt.
Tavaszi hagymakrémleves recept
Hozzávalók:
- 6-7 szál újhagyma
- 1,5 liter víz
- 3 db közepes burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- egy evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A tálaláshoz:
- pirított kenyérkockák
- reszelt füstölt sajt
- egy szál újhagyma felkarikázva
Hagymakrémleves elkészítése lépésről – lépésre:
- Az újhagymát alaposan meg kell mosni, majd karikákra vágni.
- A burgonyát megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.
- Egy lábasba felolvasztjuk a vajat, rátesszük a zöldhagymát és kicsit megpirítjuk rajta.
- Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, sózzuk, borsozzuk és kicsit pirítjuk azt is a hagymás vajon.
- Ezután hozzáadjuk a vizet és esetleg belemorzsolhatunk egy leveskockát is (elhagyható).
- Fedő alatt addig főzzük, pároljuk, amíg a krumpli teljesen meg nem főtt.
- Ezután botmixer segítségével az egészet simára turmixoljuk, ha sűrű még vízzel tovább hígíthatjuk.
- A lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés vízzel, majd a leveshez keverjük.
- Hozzákeverjük a tejszínt is és még forrón tálaljuk.
Tálalásnál kínálhatunk hozzá pirított kenyérkockát, vagy pirítós kenyeret, valamint reszelt füstölt sajttal is megszórhatjuk. De megszórhatjuk felkarikázott újhagymával is. Nagyon ízletes, zsenge tavaszi leves a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hagyma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)
Vissza a kategória cikkeihez