Vöröshagyma fajták

A vöröshagyma fajták talán ismertebben, mint a lilahagyma fajták, de mindkét esetben elmondható, hogy a fogyasztók, ha nem termelők általában csak a színek szerinti megkülönböztetést ismerik. Ebben nagy szerepe van annak is, hogy napjainkban a piacon sem írják ki a fajták neveit és ez nem csak a hagyma, de a szilva, barack, alma esetében is igaz. Természetesen tudnak segíteni, ha erre irányuló kérdés van, főleg, ha saját termelésű portékát kínálnak. 

Vöröshagyma fajták

A vöröshagyma a leginkább ismert és legjobban elterjedt hagymafaj. Enélkül a hagyma nélkül a hagyományos magyaros ételek sem készülhetnének el. Ugyanilyen fontos a paprika és a paradicsom is ezeknek az ételeknek az elkészítésénél.

 • Bosco F1
  Nagy termőképességű fajta. Tetszetős, gömb alakú, nyaki része vékony, páncélja szilárd, bronzbarna. Jól szállítható, kiválóan tárolható. Betegségeknek jól ellenáll, lombja sötét, erősen viaszos. A száraz, forró körülményeket is jól tolerálja.
 • Cindel
  Középkései érésű, bronzos színű, erőteljes növekedésű és erős gyökérzettel rendelkező fajta. A termés viszonylag vékony nyakú, gömbölyű termésű, erős bronzbarna páncélzattal. Termőképessége és tárolhatósága kiváló. Megfelelő tápanyag és vízellátás esetén a 70 mm feletti termések aránya a meghatározó.
 • Daytona F1
  Ez a hagyma fajta nagyon keresett a termesztők körében. Ennek oka, ez a fajta rendkívül ellenálló a vöröshagyma betegségei ellen. További előnye, hogy igen magas termőképességű és jól tárolható. A szárazságot is jól tűri, köszönhetően az erőteljes gyökérrendszerének. Ennek a fajtának a tenyész ideje 120 nap.
 • Elenka F1
  Nagy hozamú fajta, mely rendkívül ellenálló a betegségekkel szemben és a szárazságot is jól tűri. Ez a vöröshagyma hibrid megfelelő körülmények között tartva akár 10 hónapig is tárolható.
 • Galatea F1
  Középkorai áttelelő hibrid újdonság. Erős, sötétzöld, felálló lomb és egyöntetű állomány jellemzi. Télállósága kiváló, felmagzásra nem hajlamos. Egységes méretű hagymákat nevel. Bronzbarna színű.
 • Katinka F1
  Bronzbarna színű, erős héjú, jól tárolható hibrid. Lombja magas, erős, egészséges. A nagyüzemi termelésben is jól helytáll, hiszen a gépi betakarítást és egyéb munkákat jól tűri.
 • Manas F1
  Nagy termőképességű, erőteljes gyökérzettel rendelkező, intenzív növekedésű fajta. A hagymája feje gömbölyű, erős bronzbarna színű. Jól tárolható. Kb. 120 napos tenyész idejű.
 • Sedona F1
  Kiemelkedően nagy termőképességű hibrid, mely erős, fénylő, bronzbarna, mutatós gömbölyű fejeket terem. Kiválóan alkalmas a hosszú tárolásra. Kb. 110 napos tenyész idejű.
 • Sturon
  Ez a fajta igen nagyméretűre képes megnőni. A hagyma alakja impozáns, tökéletes gömb alakú, színe sárgásbarna. Igen jól tárolható tavaszig is.
 • Wolf F1
  Áttelelő, a téli hideget jól tűrő, télálló fajta. Tavasszal folyamatosan szedhető, először zöldhagymaként, később csomózva főzőhagymaként. Gömbölyű fejei közép- illetve nagyméretűek.

https://www.gazdabolt.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom