Vöröshagyma nyersen

A vöröshagyma nyersen fogyasztva fejti ki a hatását leginkább, de a nyers fogyasztás sokaknál különböző problémákat okozhat.

Hogyan tároljuk a nyers vöröshagymát?

Ha nagyobb mennyiség megmarad egy korábbi felhasználásból, érdemes azt másként feldolgozni, például egy hagymaleves készítésére. De ha még így is marad, pár napig eltartható hűtőszekrényben. Viszont érdemes tudni, hogy a hűtőben hamar megpuhul és akár meg is penészedik, ezért célszerű minél hamarabb felhasználni. A héjas hagymát sem ajánlott a hűtőszekrényben tárolni, -mert az ízének nem tesz jót akárcsak a paradicsom esetén. A vöröshagyma tárolására a legjobb módszer, ha szellős, hűvös, de száraz helyre tesszük. Ez lehet egy háló, amit a pincében tartunk, vagy akár egy harisnya nadrág is. De bármi megfelel, amiben szellőzik. A sötét azért szükséges, hogy ne induljon csírázásnak, ez persze csak akkor érdekes, ha több hónapra elegendő mennyiséget vásárolunk.

Vöröshagyma nyersen – hatása

A nyers hagyma azt jelenti, amikor a hagymát csak a védő burok leveleitől és a gyökérvégétől, száraitól tisztítjuk meg, és így nyersen kerül felhasználásra. Elsősorban salátákba, zsíros kenyérre, kenyérlángosokra, pizzákra kerülhet nyers állapotában, de zöldségek, szalonna, kolbász mellé is kiváló

Nyers állapotban azonban megterhelő lehet a gyomor számára főleg, akinél egyéb gyomor problémák is jelen vannak. A hagyma hatása rendkívül jótékony a szervezet számára, hiszen nagyon egészséges növény. hagyma vitamin tartalma és a benne található ásványi anyagok, illóolajok számos betegség megelőzésében nagy szerepet játszanak. Ez elsősorban nyers fogyasztás mellett igaz, azonban az arra érzékenyek számára okozhat gyomor panaszokat, puffadást. Valamint a benne található illó olajok rendkívül erősek, melyek kellemetlen szaga miatt sokan nem szívesen fogyasztják nyersen e növény részeit. Nyers fogyasztása – akárcsak bármely zöldség vagy gyümölcs esetén – okozhat allergiás reakciókat is. Párolva, sütve, főzve ezek a kellemetlen hatások megszüntethetők és a gyomrot is kevésbé terheli meg. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hagyma_(növénynemzetség)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom